
Берберис Рут
	Тази билка се прилага при лечението и на:  храносмилателни разстройства , инфекции, нарушено храносмилане, заболяване на жлъчката и киселини.
	Активните съставки в корените от берберис са isoquinolone алкалоиди, особено берберин. Други биоактивни съединения са: танини, хиелидонова киселина и смоли. Също така корените от този билка са умерено богати на B-витамини тиамин, лутеин, витамин С, бета-каротин, зеаксантин, цинк, хром и кобалт. Има доказан ефект при лечението на  витилиго. 
	
	 
Придружаващи заболявания могат да бъдат:
захарен диабет,
заболявания на щитовидната жлеза (тиреотоксикоза),
хипофункция на кората на надбъбреците.
Алтернативни методи за лечение на витилиго са билковото лечение и специална диета.
Билковото лечение може да бъде осъществено посредством билките, които са описани вдясно от снимката.
	 Лечението на витилиго  включва и специална диета. Като някои храни трябва изцяло да се премахнат от менюто.
	
	 Забранени храни :
	месо и месни продукти,
	мляко и млечни продукти,
	бяло брашно,
	бяла захар,
	фина зърнеста сол,
	животинско масло,
	салам,
	черен дроб,
	консервираните продукти,
	боб,
	зелен фасул,
	грах,
	леща,
	соя.
	
	 Разрешени храни :
	морската риба и други рибни продукти,
	ориз,
	картофи,
	плодове и зеленчуци.
	
	 ВАЖНО е да се приемат:
	витамин С,
	витамин В12,
	селен,
	моркови - 200-300 грама,
	тиква,
	праскова,
	кайсия,
	сухо грозде,
	ядки (орехи, бадеми, лешници по 20-30 грама).
	За лечение на витилиго се използват и някои мазила, които отново са приготвени на базата на билки. Едни от най-използваните билки за приготвяне на такива мазила са: celedonium majus (позната в България като змийска отрова), дива смокиня и други.
Свързани
актуално от седмицата
 
                                                            
                        
                                                            Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...


































































































 
                                        
коментари