
Какви храни се препоръчват при рак на гърдата
	Препоръчва се консумацията на  храни с ниско съдържание на мазнини,  богати на фибри. Зеленчуците и плодовете трябва да бъдат консумирани в сурово състояние, за да се запазят витамините в тях. Много полезни са:
	спанак,
	зеле,
	моркови,
	тиква,
	сладки картофи,
	червени и зелени чушки,
	ряпа,
	домати,
	броколи,
	карфиол,
	брюкселско зеле,
	авокадо,
	риба,
	кафяв ориз,
	царевица,
	люцерна,
	соя,
	водорасли,
	лук,
	ягоди,
	сурови ядки,
	хрян,
	кисело мляко.
	Хубаво е ястията да бъдат подправяни със следните подправки:
	лют червен пипер,
	кимион,
	розмарин,
	салвия,
	джинджифил,
	мащерка,
	куркума.
	Тези подправки имат благотворно действие върху целия организъм чрез подобряване на метаболизма, нормализиране функцията на жлезите с вътрешна секреция, чрез детоксикиращите си свойства. Затова се предполага, че най-вероятно имат и противотуморен ефект.
ОЩЕ ОТ Здравна култура
актуално от седмицата
 
                                                            
                        
                                                            Домашна рецепта срещу шипове
Каквото и да опитвате срещу шиповете усещате, че болката не отминава? Предлагаме ви алтернатива на класическото лечение на т.нар. остеофити - една стара рецепта от...






























































 
				      					
 
				      					


























 
                                        
коментари